Durio

Van gisteren tot vandaag…

Onze geschiedenis begon in 1956 met het harde werk in de wijngaarden door onze grootouders Guido en Giuseppina voor de Genuese reder Corsiglia Commendator Umberto. Dit is de reden waarom we onze Barbera “l’armatore” (de reder) hebben genoemd. In de loop der jaren is onze familie erin geslaagd om wat land te kopen, waar nu het wijnbedrijf actief is. De tweede generatie wordt vertegenwoordigd door Adriano (Guido’s zoon) en zijn vrouw Francesca. Zij hebben ervoor gekozen om typische Piemontese wijnen te verbouwen en te produceren. Tot slot is er de derde generatie met Alessandro en Alberto. Zij willen het land en onze wijnen promoten met innovatieve ideeën.

Onze passie: de aarde

Ons wijnhuis bevindt zich in Agliano terme, een klein dorpje in het Unesco-landschap dat beroemd is om zijn Barbera d’asti. Gedurende drie generaties is 28 hectare aangekocht voor de productie van de belangrijkste soorten Piemontese wijnen zoals Nebbiolo, Grignolino, Dolcetto, Arneis, Cortese maar vooral Barbera, de koning van ons gebied. Dankzij een hoogte van 280 meter boven de zeespiegel en het continentale klimaat, kunnen we een buitengewone productiviteit hebben in verschillende jaren. De bodem bestaat uit klei en wat kalk. Een deel kan zanderig zijn.

Samenwerking

Wijnen

Winkelwagen

Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site zo goed mogelijk werkt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze site, ga ik er vanuit dat je dat geen probleem vindt.