150 jaar dezelfde filosofie
Sinds de tweede helft van de jaren 1800 cultiveerde onze overgrootvader Constantino (“Tantin” in het dialect van Piemonte) oorspronkelijk het land en maakte de wijn die we tot op de dag van vandaag doen: de filosofie is al meer dan 140 jaar hetzelfde gebleven. Een kleine productie om een hoge kwaliteit te garanderen is altijd het doel van onze familie geweest, al vier generaties lang.


Twee typen kelders
Onder onze boerderij bevindt zich de originele kelder van overgrootvader. De muren zijn van steen en baksteen met gewelfde bogen en de klassieke “crotin” (gewelfde nissen uitgegraven in de tufsteen) voor de opslag van wijnen die kenmerkend zijn voor de oude kelders van Monferrato en Langhe. Hier vind je de vaten voor het rijpen van Barbera, die na enkele maanden de naam Barbera d’Asti Superiore krijgt en die de wijn zijn klassieke houtsmaak geeft. Er is ook een oude druivenpers en een honderdtal flessen wijn die onze grootvader maakte en die we met trots bewaren.
Samenwerking
